ADATVÉDELMI IRÁNYELVEK

Adatvédelem

Adatkezelő

Azokat az érdekelt feleket, akik weboldalunkon keresztül vagy más módon (pl. közösségimédia-csatornákon keresztül) szolgáltatnak személyes adatokat a Pazirik Informatikai Kft. ezúton tájékoztatjuk, hogy adataik feldolgozását a következő szervezet végzi:

Név: Pazirik Informatikai Kft.
Adószám: 13731014-2-17
Székhelye: 7100 Szekszárd, Honvéd utca 25.
Telefonszám: +3630/68 46 183 
E-mail cím: mesekonyv@pazirik.hu

Az adatkezelés céljai

A Pazirik Informatikai Kft. az adatfeldolgozást az adatszolgáltatás okától függően a következő célokból végzi:

1. Kapcsolatfelvétel az adatszolgáltatóval, a kérésére vagy kérdésére adott válasz, és utólagos nyomon követés.
2. Adott esetben a FELHASZNÁLÓ által kért szolgáltatások és termékek megrendelésének, számlázásának és fizetésének kezelése.
3. Adott esetben az adattovábbítások kezelése a megrendelt szolgáltatás hatékony teljesítése érdekében, valamennyi fázisban (a megrendeléstől a kézbesítésig).
4. Minden cél a szerződés elsődleges tárgyára – vagyis gyermekeknek szóló, oktató célú irodalmi kiadványok és más kapcsolódó termékek távértékesítésére – korlátozódik, és ahhoz kapcsolódik.

Az adatkezelés időtartama

• Az ügyfélkapcsolatok kezeléséhez, valamint a szolgáltatásokkal kapcsolatos számlázáshoz és fizetéshez szükséges adatokat addig tároljuk, amíg a szolgáltatás érvényben van. A jogviszony lejártával az adatokat a vonatkozó jogszabályok által előírt ideig és a szolgáltatásból eredő esetleges kötelezettségek lejártáig tároljuk.
• A lekérdezések és kérések kezelésénél használt adatokat a válaszadáshoz szükséges ideig, de legfeljebb egy évig, illetve a statisztikai és a korábbi időszakok lejártáig őrizzük meg.
• Meghatározott időtartamok hiányában mindaddig, amíg a felhasználóval fennáll a jogviszony.

Az adatkezelés jogalapjai

• Az Ön adatai fenti célokból történő feldolgozásának jogalapja a kapcsolódó szolgáltatás teljesítése vagy az áruvásárlási szerződés.
• Az adatokat addig tároljuk, amíg a szolgáltatás vagy a szerződés érvényessége, avagy beleegyezés miatt a kölcsönös érdek fennáll. Az adatokat a szervezet a kötelező érvényű általános és ágazati szabályoknak megfelelően és az elévülési idő lejártáig megőrzi.

Az Ön adatainak nyilvánosságra hozatala

Adatait a következő szervezetekkel közöljük:
• Azokkal a munkatársainkkal, akiknek azokra szükségük van a megrendelt szolgáltatás teljesítéséhez.
• Olyan szervezetekkel, amelyek részt vesznek a szolgáltatás végrehajtási láncában, például fuvarozókkal.
• A fizetést kezelő pénzügyi intézményekkel vagy díjbeszedő ügynökségekkel.
• Illetékes közigazgatási szervekkel a jogszabályokban előírt esetekben és az azokban meghatározott célok érdekében.

Az Ön jogai

Bárki, aki személyes adatait a rendelkezésünkre bocsátja, a következő jogokkal rendelkezik:
• Ügyfeleink a jelen dokumentum elején megadott címen (a székhelyünkön, e-mailben vagy a fent megadott címen), valamint a weboldalunkon keresztül gyakorolhatják betekintési, helyesbítési, kifogásolási vagy törlési jogukat. Tájékoztatjuk továbbá a lehetséges érintetteket, hogy adott esetben, jogukban áll kérni adataik hordozhatóságát, korlátozni az adatkezelést, amennyiben a cél már nem áll fenn, valamint kifogásolni egy-egy konkrét adatkezelést.
• Amennyiben kétségek merülnének fel a kérelmező személyazonosságával kapcsolatban, érvényes személyazonosító okmánya másolatával kell igazolnia személyazonosságát.
• Az érdekelt félnek vagy az adatkezelés által érintett személynek jogában áll bármikor visszavonni hozzájárulását.

Az Ön adatainak frissítése

Ha adatai megváltoznak vagy bármilyen információt tévesnek talál, kérjük, jelezze nekünk, hogy javíthassuk és frissíthessük az összes információt.

Adatkezelő: Pazirik Kft. Cél: saját termékeinkkel és szolgáltatásainkkal kapcsolatos információk küldése. Jogalap: hozzájárulás. Címzettek: nem osztunk meg adatot harmadik felekkel. Jogok: az adatokhoz való hozzáférés, azok helyesbítése és törlése, valamint egyéb, a további tájékoztatásban ismertetett jogok. További, részletes tájékoztatást az Adatvédelmi irányelvekben talál.

JOGI FELTÉTELEK

Általános feltételek

Általános szempontok

Az Általános feltételek figyelmen kívül hagyása vagy ismeretének hiánya nem mentesíti az Ügyfelet a betartásuk alól. Az erdokmezok.hu és az amesekonyv.hu weboldalak kizárólag nagykorú személyek számára készültek, és a kiskorúak nem rendelhetnek róla. Kifejezetten kérjük a szülőket vagy a törvényes gondviselőket, hogy akadályozzák meg, hogy kiskorúak használják az oldalt, és hogy vásároljanak róla. Az Ön, mint Ügyfél részéről a vásárlás azt jelenti, hogy Ön teljes mértékben és fenntartás nélkül elfogadja az itt szerepelő feltételeket.

Rendelés

A megrendelés visszaigazolása tartalmazza az Ön megrendelésének részletezését, az árat és az adók részleteit. A Felhasználó felelősséget vállal, hogy a lehető leghamarabb kapcsolatba lép velünk, és értesít minket a megrendeléssel kapcsolatos esetleges hibákról.

A rendelés folyamata

A Kosár segítségével indíthatja el a vásárlás folyamatát.

A mennyiség megváltoztatásával akár ugyanabból az áruból többet is vásárolhat, valamint ki is veheti a kosarából azokat, melyeket nem kíván megvásárolni.

1. Tegye kosárba a kívánt áru(ka)t.
2. Amikor befejezte a válogatást, a kosár oldalon kattintson a "Tovább a fizetéshez" gombra.
3. A fizetési oldalon állítsa be az átvétel módját, adja meg szállítási és számlázási címét. Kérjük, hogy ellenőrizze adatait!
4. A fizetés oldal alján megjegyzést fűzhet rendeléséhez.
5. A "Megrendelés" gombra kattintva fejezheti be a vásárlást. Kártyás fizetésnél rendszerünk átirányítja Önt a SimplePay biztonságos szerverére, majd a sikeres fizetési tranzakció után zárul le a vásárlás folyamata a fent említett "Köszönöm" oldalon.

A kézbesítési ideje

Hogy szolgáltatásainkat a lehető legjobb módon kínálhassuk, mi az erdokmezok.hu-nál megpróbáljuk a lehető leggyorsabban eljuttatni Önnek a kért terméket.

Termékeink kézbesítési helye a megrendelésben jelenik meg, ezért kifejezetten kérjük, hogy pontos adatokat adjon meg.
Ha tévedésből nem veszi fel megrendelését, akkor nem leszünk kötelesek visszatéríteni Önnek vásárlása értékét.

A csomag átvétele

A Pazirik Informatikai Kft. a megvásárolt termék átvételére az alábbi lehetőségeket kínálja Önnek:

  1. személyes átvétel a Pazirik Informatikai Kft. telephelyén: 7630 Pécs, Baranyavár utca 42. Munkanapokon 8 és 16 óra között, előzetes egyeztetést és előre fizetést követően.
  2. Foxpost csomagautomatába történő szállítás
  3. Foxpost házhozszállítás

A Felhasználónak rendelkezésre kell állnia a csomag átvételére a meghatározott napon, amelyről a velünk együttműködő FoxPost futárszolgálat sms-ben vagy telefonon ad értesítést Önnek.

Ha a Felhasználó a futár által meghatározott időszakon belül nem veszi át a csomagot, akkor azt visszaküldik nekünk, és a költségért a Felhasználó felel. Ha a kézbesítést helytelen cím miatt elutasítják vagy visszaküldik, a költségeket a Felhasználó viseli.

Szállítás

A termék megrendelése feltételezi, hogy személyes adatait átadjuk annak a fuvarozó cégnek, amellyel az erdokmezok.hu együttműködik.
A megrendelt áru szállítása során bekövetkező veszteség és/vagy kár kockázatáért a fuvarozó cég vállal felelősséget.
Az áru átvételét követően a lehető leghamarabb –amikor ezt észreveszik – közölni kell az áru állapotával, csomagolásával, a csomagok számával kapcsolatos hiányosságokat vagy eseményeket vagy bármely más olyan információkat, amelyek a szállítás rendellenességére utalhatnak.

Fizetés

A termékek árát és az áfát is feltüntetjük a weboldalon. Az erdokmezok.hu- nál és az amesekonyv.hu-nál csak és kizárólag előre utalással van lehetőség a termék vétel- és szállítási árának a kiegyenlítésére.

A fizetés a szolgáltatónk fizetési platformján keresztül történik (jelenleg betéti-/hitelkártyával), amikor Ön leadja a megrendelését és mi jóváhagyjuk. Ekkor a teljes összeg kifizetésre kerül, és életbe lép a szerződés. A hitel- vagy betéti kártyával (Visa, Mastercard vagy American Express) történő fizetéseket az OTP SIMPLE PAY nevű platform kezeli.

A felhasználó vállalja, hogy a megrendelés teljesítése érdekében rendelkezésünkre bocsátott összes adat helyes, hogy a választott fizetési mód az ő tulajdonában áll, és hogy elegendő pénzeszköz vagy hitel áll rendelkezésére a megrendelés teljes költségének fedezése céljából. Az összes termék fizetése egy külső fizetési szolgáltatón keresztül megy végbe.

A felhasználónak közölnie kell fizetési adatait a fizetési szolgáltatóval, és előfordulhat, hogy további feltételeket is el kell fogadnia a szolgáltatás igénybevételével kapcsolatban. Ezúton a hatályos jogszabályokban megengedett legteljesebb mértékig kizárjuk az említett – külső – fizetési szolgáltató igénybevételéből eredő vagy azzal összefüggésben keletkező felelősséget.

Vitarendezés

A fogyasztóvédelmi szervek listáját itt találja meg: http://jarasinfo.gov.hu/jarasok-lista

A békéltető testületek elérhetőségeit pedig itt: www.nfh.hu


A 524/2013/EU rendelet 14. cikke alapján Önnek lehetősége van továbbá, hogy a https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.home.show&lng=HU címen elérhető online vitarendezési platformon az interneten vásárolt termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos jogvitáit, bírósági út igénybevétele nélkül rendezze.

NYILATKOZATOK

Jogi nyilatkozat

Jogi nyilatkozat azonosító adatok

Az információs és önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény rendelkezéseinek megfelelően az alábbiakat közöljük Önnel:

A weboldal tulajdonosa a Pazirik Informatikai Kft. székhelye: 7100 Szekszárd, Honvéd utca 25. adószáma: 13731014-2-17 cégjegyzékszáma: 17-09-005627

E-mail cím: mesekonyv@pazirik.hu
Az Ügyfélszolgálat telefonszáma: +3670/607 56 76

Az erdokmezok.hu és a mesekonyv.hu weboldalak használatával – így akár a puszta odanavigálással is – Ön felhasználóvá válik, és mint ilyen, elfogadja a jelen dokumentum összes rendelkezését.

A Pazirik Informatikai Kft. bármikor előzetes értesítés nélkül módosíthatja az erdokmezok.hu és az amesekonyv.hu tartalmát, dizájnját és felépítését, valamint a jelen rendelkezéseket, kivéve, ha ezek csorbítják az ügyfeleinknek és vásárlóinknak nyújtott garanciáikat és jogokat.

A felhasználási feltételek elfogadása

Az erdokmezok.hu és az amesekonyv.hu weboldalakhoz való hozzáférés előzetes értesítés nélküli feltétele a jelen weboldalon jelenleg hatályos használati feltételek, irányelvek és jogi értesítések elfogadása, hacsak nincsenek lényeges eltérések. A webhelyen való böngészés vagy annak használata, valamint a weboldal különböző formáin található bejelentkezési jelölők használata a jelen feltételek egyértelmű elfogadását vélelmezi, amennyiben elérhetőségi adatokat bocsátanak rendelkezésre.

A felhasználók saját felelősségükre lépnek a www.erdokmezok.hu és a www.amesekonyv.hu oldalra, vállalva, hogy a jogszabályoknak megfelelően használják a weboldalt, és nem tesznek semmilyen olyan intézkedést, amely túlterhelheti, károsíthatja vagy letilthatja a weboldalt, a szervereket vagy más számítógépes eszközt. A felhasználók felelősek minden olyan kárért és veszteségért, amely e kötelezettség megszegése miatt keletkezik. A Pazirik Informatikai Kft. semmilyen felelősséget nem vállal az ezekből eredő károkért vagy veszteségekért. A felhasználók felelőssége, hogy megtegyék a megfelelő intézkedéseket a vírusok, vagy más olyan elemek felderítésére és kiküszöbölésére, amelyek megváltoztathatják számítógépes rendszerüket.

A felhasználók nem használhatják az oldalt olyan, törvénytelen vagy nem megfelelő módon, amivel megsérthetik a vonatkozó jogszabályokat vagy engedélyeket. A felhasználók vállalják, hogy betartanak minden, a weboldal használatával kapcsolatban általunk adott utasítást.

A személyes adatok védelme

A weboldalra való belépés vagy annak használata önmagában nem jelenti a felhasználók személyes adatainak a Pazirik Informatikai Kft. által való gyűjtését. Azonban ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy amikor a Pazirik Informatikai Kft. személyes adatokat kér, a felhasználót a 2016. április 27-i 2016/679/EU általános adatvédelmi rendelet (GDPR) 13. cikkével összhangban megfelelően fogjuk tájékoztatni Jogi nyilatkozatunk és Adatvédelmi irányelveink útján.

Az információ-igénylési űrlapokban vagy a termékvásárlás folyamata során gyűjtött személyes adatokat automatizált vagy vegyes kezelésnek vetjük alá, majd beépítjük a megfelelő fájlokba, amelyek felett a tulajdonjogot a Pazirik Informatikai Kft. gyakorolja.

A személyes adatok gyűjtésének és automatizált feldolgozásának célja a szerződéses kapcsolat fenntartása, amely a Pazirik Informatikai Kft-vel létrejön, emellett pedig a felhasználó által a szerződésben igényelt szolgáltatások kezelése, adminisztrációja, az azokkal kapcsolatos tájékoztatás, azok biztosítása és fejlesztése.

A jelen dokumentumot kiegészítő Adatvédelmi irányelvekben részletesen szerepelnek az Ön esetlegesen átadott adatai feldolgozásának folyamatai és annak céljai.

A Pazirik Informatikai Kft. megtette a szükséges technikai és szervezési intézkedéseket az információk biztonságának garantálása érdekében, valamint azért, hogy el lehessen kerülni azok módosítását, elvesztését, illetéktelen kezelését vagy az azokhoz való illetéktelen hozzáférést, figyelembe véve a technológia szintjét, a tárolt adatok jellegét és a kockázatokat, amiknek ki vannak téve, akár emberi tevékenység, akár a fizikai vagy a természetes környezet okozza azokat. Az alapvető biztonsági célok elérése érdekében például az alábbi technikai és szervezési intézkedésekre kerül sor: titoktartás, ami az illetéktelen személyek információhoz való hozzáférésének korlátozásaként értendő; integritás, ami megbízható, minőségi információk biztosítását és rendelkezésre állását jelenti az információs rendszerhez való hozzáférés garanciájaként a felhatalmazott felhasználó részére.

Ez a fél semmilyen felelősséget nem vállal sem a hamisan megadott információkért, sem pedig az ilyen helyzetekkel járó intézkedések végrehajtásáért vagy azok elmulasztásáért. A vállalat jelenleg nem továbbítja az Ön adatait. Bármely lehetséges továbbításra a jogszabályok teljes betartása mellett kerül sor, és vagy az Ön kifejezett beleegyezésén alapul, vagy azért történik, mert a szervezet számára az feltétlenül szükséges, és a szerződésben foglalt szolgáltatás nyújtásához kapcsolódik.

Végezetül a Pazirik Informatikai Kft. e-maileket küldhet Önnek olyan, a rendelkezésre álló ajánlatokra és kedvezményekre vonatkozó információkkal, amelyek érdekelhetik Önt, ehhez azonban az Ön kifejezett hozzájárulását kérjük.

Cookie-k (sütik)

A www.erdokmezok.hu weboldalon használt cookie-kkal kapcsolatos összes információt tartalmazzák Adatvédelmi irányelveink és a Cookie-k részleg (a cookie-kkal kapcsolatos információk az Adatvédelmi irányelvekben és a Cookie-kban találhatók).

Fontos tájékoztatás

A felelős személy/képviselő elérhetőségei
Pazirik Informatikai Kft. 7100 Szekszárd, Honvéd utca 25. adószám: 13731014-2-17

Tóth Zsuzsanna ügyvezető
Elérhetősége: zsuzsanna.toth@pazirik.hu

Az ügyfélszolgálat e-mail címe: mesekony@pazirik.hu

Az adatkezelés célja: gyermekeknek szóló, oktató célú irodalmi kiadványok vásárlásának kezelése. Jogalap: a weboldalunk jogi feltételeinek elfogadásával nyújtott, egyértelmű beleegyezés útján. Címzettek: az adatok nem kerülnek továbbításra harmadik feleknek, hacsak nem áll fenn erre nézve jogi kötelezettség, illetve ha a szerződéses szolgáltatás teljesítése céljából szükséges továbbításról van szó. Ebből kifolyólag arról tájékoztatjuk Önt, hogy amennyiben feltétlenül szükséges, adatait az adott jogszabályi kereteken belül közöljük fuvarozó szolgálatokkal. Erre a termék elküldése és nyomon követése érdekében van szükség.
Jogok: betekintési, helyesbítési, kifogásolási vagy törlési jogukat ügyfeleink a Tájékoztatás részben feltüntetett címen (a székhelyünkön, e-mailben, vagy a jelen dokumentum elején található címen), valamint weboldalunkon gyakorolhatják. Ezen felül arról is tájékoztatjuk az esetlegesen érintetteket, hogy jogukban áll kérni az adatok hordozhatóságát és adott esetben az adatkezelés korlátozását, amennyiben a cél megszűnt, valamint jogukban áll kifejezetten kifogásolni egy konkrét adatkezelést. Az érdekelt feleknek vagy az adatkezelés által érintetteknek joguk van bármikor visszavonni hozzájárulásukat.

További tájékoztatást az alábbi elérhetőségen találhat:
1 – E-mailben: mesekonyv@pazirik.hu
2 – Telefonon: hívja ügyfélszolgálatunkat a +3670/607 56 76 telefonszámon, ahol munkatársaink segítenek Önnek.
3 – A telephelyünkön: 7630 Pécs, Baranyavár utca 42.

Felelősségkorlátozás

A Pazirik Informatikai Kft. semmilyen felelősséget nem vállal a weboldal tartalmainak használatából eredő károkért vagy veszteségekért. Az ilyen tartalmakra látogató felhasználók teljes felelősséget vállalnak.

A Pazirik Informatikai Kft. ugyancsak nem vállal felelősséget a böngésző elavult vagy hibás verziójának használatából eredő esetleges károkért, az adatátvitel során bekövetkező megszakításokért, a számítógépes vírusokért, a telematikai rendszer meghibásodásaiért vagy megszakadásaiért, a telefonvonalak hiányossága vagy túlterheltsége által okozott blokkolódásokért, vagy harmadik felek illetéktelen beavatkozása által okozott károkért.

A Pazirik Informatikai Kft. nem felelős az alkalmazandó szabályok semmilyen, a felhasználók által a www.erdokmezok.hu  és a www.amesekonyv.hu weboldalakra való belépéskor vagy az ott található információk felhasználásakor történő esetleges megsértéséért.

Nem vagyunk felelősek olyan veszteségekért, károkért vagy költségekért (ideértve az elmaradt hasznot), amelyek a jelen felhasználási feltételek alapján bármely kötelezettség teljesítésének elmulasztásából vagy késedelemből eredő közvetlen vagy közvetett, bármely, ésszerű ellenőrzésünkön kívül eső esemény, többek között sztrájk, szervezett fellépés, tápegységek vagy berendezések meghibásodása, kormányzati intézkedések és hasonlók következményeiből adódnak.

A Pazirik Informatikai Kft. fenntartja a jogot, hogy saját belátása szerint, bármikor és előzetes értesítés nélkül megszakítsa vagy megtagadja a felhasználó hozzáférését a korlátozott hozzáférésű tartalmakhoz a leírt körülmények bármelyike esetén.

Felelősség

Röviden: a www.erdokmezok.hu és a www.amesekonyv.hu  weboldalakon található szolgáltatások, tartalom, linkek és hiperszövegek használatáért kizárólag a felhasználók felelnek.

Adatvédelmi irányelv

A weboldal különböző űrlapjain keresztül gyűjtött személyes adatokra az Adatvédelmi irányelvekben és a jelen dokumentumban található feltételek vonatkoznak. A két dokumentum kiegészíti egymást.

Csak a felhasználóinkról az adatvédelmi irányelveinknek megfelelően gyűjtött személyes adatokat használjuk fel. Jelen irányelv a jelen felhasználási feltételek lényeges részét képezi, ezért fontos, hogy Ön elolvassa. A jelen felhasználási feltételek elfogadásával a felhasználók elfogadják adatvédelmi irányelveinket és beleegyezésüket adják hozzájuk.

Megszűnés

Saját belátásunk szerint, bármilyen okból, bármikor eltávolíthatjuk a weboldalt vagy megszüntethetjük a weboldalon keresztül elérhető szolgáltatások bármelyikét. Saját belátásunk szerint, bármikor és előzetes értesítés nélkül megszakíthatjuk a weboldalhoz való hozzáférést.

Jogfenntartás

A Pazirik Informatikai Kft. fenntartja a jogot, hogy bármikor és előzetes értesítés nélkül módosítsa vagy frissítse a weboldalán megjelenő információkat, vagy a weboldal beállításait és külalakját. Továbbá fenntartja a jogot, hogy amennyiben arra szükség van, valamint karbantartás, javítások vagy fejlesztések elvégzése miatt ideiglenesen és előzetes értesítés nélkül felfüggessze a weboldalhoz való hozzáférést. A Pazirik Informatikai Kft. fenntartja a jogot, hogy a saját belátása szerint részben vagy egészben bármilyen információt felhelyezzen a weboldalra vagy levegyen róla. A felhasználók böngészése a korábbi jogi nyilatkozatok esetleges módosításainak tudomásul vételét és elfogadását feltételezi.

Az alkalmazandó jog

Az információs és önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény rendelkezéseinek megfelelően kezeljük.

RENDELD MEG MOST

Szerezz be egy saját példányt!

RENDELD MEG MOST

Szerezz be egy saját példányt!

LÉPJ KAPCSOLATBA VELÜNK

Felmerült egy kérdésed?

Ha kérdésed merült fel a könyv, a rendelés lebonyolítás vagy akár egyéb dolog kapcsán keress minket bátran! Közösen megtaláljuk minden kérdésre a választ!

LÉPJ KAPCSOLATBA VELÜNK

Felmerült egy kérdésed?

Ha kérdésed merült fel a könyv, a rendelés lebonyolítás vagy akár egyéb dolog kapcsán keress minket bátran! Közösen megtaláljuk minden kérdésre a választ!

Pazirik KFT.

Baranyavár utca 42.
7630 Pécs
Magyarország

Vedd fel velünk a kapcsolatot!
mesekonyv@pazirik.hu

Kövess minket a közösségi médiában!
facebook | youtube 

Lásd a láthatatlant!